Архив на събитието

2019 г.

По традиция, и през 2019 г., Специализираното изложение „Общинско ЕКСПО“ бе официално открито в първия ден на най-мащабния за годината форум на Националното сдружение на общините в Република България, което тази година бе ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ на местните власти за мандат 2015-2019 година, която се проведе от 27 до 20 юни в к.к. "Боровец". Откриващото събитие привлече вниманието на участниците и гостите в Конференцията, в чиито рамки се провежда и Изложението.
 

Представител на всяка фирма-изложител присъства на сцената заедно с членове на Управителния съвет и изпълнителният директор на НСОРБ  Силвия Георгиева, по време на официалното откриване, което бе поставено от Людмила Величкова,  управител на НСОРБ-Актив като организатор на ЕКСПО-то и кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Сдружението - Даниел Панов. Г-н Панов поздрави посетителите на изложението и участващите в него близо 25 компании и им благодари, че избраха да бъдат партньори на форума. 
Паралелно с церемонията по откриване на ЕКСПО-то се състоя и Коктейлът на Изложителите, който тази година бе организиран подкрепата на „Трафик пътна сигнализация“ ЕООД и А1. За да бъде атмосферата още по-емоционална се погрижи група „Мистик“.
В двата дни по време на събитието бизнесът имаше възможност за създаване на професионални контакти и отношения с общинските лидери, обмен на идеи и опит, развиване на вече съществуващи партньорства. 
Стоките, продуктите и услугите, които можеха да бъдат разгледани бяха с разнообразен профил, насочени към различни сфери и области, които са отговорност и ангажимент на общините. И тази година бяха представени модерни решения за управление на градовете в сферата на отпадъците, телекомуникациите, безопастността, интелигентните транспортни решения и уличното осветление, пътното строителство, организирането на фестивали и събития и други. 
Участието на изложителите с всяка изминала година е все по-активно и значително разширява достъпа им до крайните клиенти.Ние вярваме в положителния ефект на Специализираното изложение „Общинско ЕКСПО и подкрепата, която то дава за съвместна работа и партньорство между бизнеса и общините. А ползата за участниците е закономерна, когато има воля да бъде подобрен стандарта на живот в общините, да се осигурят качествени и достъпни услуги, да бъдат подкрепени инициативността и предприемчивостта. 
 
+ прочети целия текст - скрий текста

2018 г.

Неразделна част от програмата на Годишната среща вече повече от 10 години е Специализираното изложение ОБЩИНСКО ЕКСПО. Ежегодно то предоставя неповторима възможност на изложителите да представят по индивидуален начин свои стоки, проекти или услуги и да установят директни и непосредствени контакти с общинските лидери. Негова цел е не само фирмите да намерят общината с най-добри икономически и стратегически условия за развитие на своята дейност, но да бъдат подкрепени и общинските инициативи за привличане на инвестиции.

По традиция, Общинско ЕКСПО бе открито с тържествено прерязване на лентата в първия ден на Годишната среща на местните власти - 1 октомври 2018 г. Кметът на община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов поздрави посетителите на изложението и участващите в него 50 фирми, общини и неправителствени организации. Той прикани участниците в Годишната среща да се запознаят с предлаганите от изложителите модерни решения за управление на градовете в сферата на отпадъците, телекомуникациите, интелигентните транспортни решения и уличното осветление, пътното строителство и други. Г-н Панов благодари на фирмите, които избраха за пореден път да бъдат партньори на форума и специално поздрави колегите си кметове на общините Банско, Варна, Габрово, Минерални бани, Правец, Ловеч,  Троян, Тетевен и Самоков за решението им да представят своите общини пред всички участници.

Общините участваха със свои щандове по време на Изложениет за четвърти път. Те представиха,  както възможностите за бизнес и инвестиции, така и своите туристически и културни атракции и календари. На своя щанд общините показаха още ритми, багри, вкусове от общината или региона. Участниците споделиха положителен опит, представиха  спечелени или вече реализирани проекти и визията си за бъдещо развитие,  презентираха своите уникални ресурси, забележителности и предимства пред многобройна и разнородна аудиория.

Веднага след откриването и разглеждането на ЕКСПО-то, се състоя и традиционния вече коктейл на изложителите, по време на който участници и гости имаха възможност да обменят идеи и възможности за партньорство с бизнеса на чаша вино. Спонсори на коктейла бяха нашият дългогодишен партньор „Трафик пътна сигнализация“, които проектират,произвеждат и монтират средства за хоризонтална и вертикална сигнализация за пътната безопасност и организация на движението, „Айкарт“ АД, които са утвърден лицензиран издател на електронни пари и лидер на европейския пазар за финансови услуги. Друг наш партньор за поредна година - Фонда за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ също подкрепи коктейла на изложителите, а неговият изпълнителен директор г-жа Надя Данкинова, като символ на доброто партньорство и изграденото доверие между общините и ФЛАГ, връчи на кмета на община Суворово почетен знак на фонда за сключения договор за кредит № 1000.  

И тази година общинарите показаха своите творчески таланти. Прекрасен комплимент към всички бяха изпълненията на танцов състав от Народно читалище „Бяла Анаста 2016“. Програмата в първия ден от Събитието завърши с концерт на рок група Б.Т.Р.

Представянето на участниците в Специализираното изложение с всяка изминала година е все по-оригинално и значително разширява достъпа до крайни клиенти на местните доставчици на услуги. Насърчаването на живия контакт, срещи и дискусии по актуални проблеми е водещо мото и тази година за изложението. То е несравнимо за успешната бизнес дейност с каквато й да е реклама. 

Наши партньори от ОБЩИНСКО ЕКСПО „дигитализираха“ тазгодишната среща на местните власти. Специално за този най-мащабен форум на НСОРБ, бе разработено разработено мобилно приложение, чиято цел е да бъдат информирани „on-line“ участниците в събитието за форумите, дискусиите, Специализираното изложение и всички мероприятия,  които ще се проведат в рамките на трите дни. Негов създател бе екипът на дългогодишния ни партньор „КомСи 54 – Васил Зашев и съдружници“, които разработват и внедряват високотехнологични решения за общините в България, а в осъществяването на тази първа по рода си за наше събитие идея,  се включи още един участник в ЕКСПО -  Ен Ер Джи Софт“ ЕООД, които се занимават с проектиране, изграждане,  интегриране и поддръжка на системи за сигурност и управление, както и Генералния спонсор на ГСМВ - ВИВАКОМ.

+ прочети целия текст - скрий текста

2017 г.

По традиция, Специализираното изложение Общинско ЕКСПО 2017.  бе открито с тържествено прерязване на лентата в първия ден на Годишната среща на местните власти - 15 октомври 2017 г. Тази инициатива на НСОРБ- Актив доказа своя успех през годините и вече е неразделна част от програмата на Годишната среща.

Кметът на община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов поздрави посетителите на изложението и участващите в него над 30 фирми и общини – изложители за възможността участниците в Годишната среща да се запознаят с модерни решения за управление на градовете в сферата на отпадъците, телекомуникациите, интелигентните транспортни решения и уличното осветление, пътното строителство и други. Той благодари на всички фирми, които избраха за пореден път да бъдат партньори на форума и специално поздрави колегите си кметове на общините Банско, Варна, Габрово, Минерални бани и Правец за решението им да представят своите общини пред всички участници.

Общинско ЕКСПО е  специализирано изложение на продукти за общините, което ежегодно предоставя отлична възможност на изложителите да представят по индивидуален начин свои стоки, проекти или услуги и да установят директни и непосредствени контакти с общинските лидери.

Представянето на участниците с всяка изминала година е все по-атрактивно и значително разширява достъпа до крайни клиенти на местните доставчици на услуги. Насърчаването на  живия контакт, срещи и дискусии по актуални проблеми е водещо мото и тази година за изложението. То е несравнимо за успешната бизнес дейност с каквато й да е реклама. 

За трети път и общините участваха със свои щандове по време на Изложението. Те представиха,  както възможностите за бизнес и инвестиции, така и своите туристически и културни атракции и календари. На своя щанд  общините показаха още ритми, багри, вкусове от общината или региона. Участниците споделиха положителен опит, представиха  спечелени или вече реализирани проекти и визията си за бъдещо развитие,  презентираха своите уникални ресурси, забележителности и предимства пред многобройна и разнородна аудиория.

Веднага след откриването и разглеждането на ЕКСПО-то, се състоя и традиционния вече коктейл на изложителите, по време на който участници и гости имаха възможност да обменят идеи и възможности за партньорство с бизнеса на чаша вино. Тази година изненадата за всички бе Сцена „Общински таланти“, в която талантливи общинари показаха своите творчески таланти. Прекрасен комплимент към всички бяха изпълненията на гайдарски състав от  Златоград, предвождан от кмета на общината Мирослав Янчев, шопските танци с участието на председателя на Общински съвет, Ябланица - д-р Румен Гавраилов и песните на представителната група от Банско.

 

Фирми участвали в изложението:

ВИВАКОМ - Съвременни телекомуникационни решения мобилни и фиксирани телефонни услуги, оптичен интернет, цифрова HD телевизия от най-ново поколение.

Мева България - Продукти и изделия в областта на съдове за отпадъци и градски инвентар.

Фонд ФЛАГ - Фонд за Органите на Местното Самоуправление в България – ФЛАГ ЕАД

Трафик пътна сигнализация - Проектиране, производство и монтаж на средства за хоризонтална и вертикална сигнализация за пътната безопасност и организация на движението.

Български Бизнес Форум - Организация на празнични събития, проектиране и изграждане на изложбени щандове и павилиони.

Община Правец - Местна администрация

Siemens - Интелигентни транспортни системи.

Община Варна - Местна администрация

Община Минерални бани - Местна администрация

„Ком Си 54 - Васил Зашев и съдружници“ ООД - Разработка, внедряване и поддръжка на софтуерни системи. Облачни технологии и мобилни решения.

Енергийна Агенция – Пловдив - Осъществяване на енергийна ефективност на местно и национално ниво.

Община Габрово/ОМЕЕ ЕкоЕнергия - Местна администрация. Общинска мрежа за енергийна ефективност.

„Стам-Тех“ ООД - Малогабаритна техника за почистване на улици, алеи, паркове и машини за вътрешно почистване на подови настилки

Община Банско - Местна администрация

Заводи за горещо поцинковане - Юпитер Холдинг - Горещо поцинковане на стоманени конструкции, изделия, детайли и възли.

Lirex - IT  технологии в полза на общините, защита на околната среда и умни градове.

Хиър Юръп Б.В.-клон България - Придаваме смисъл на света през призмата на локацията. Иновативни решения за интегриран градски транспорт и управление на общинска инфраструктура.

ОРАК Инженеринг ЕООД - Софтуерно-консултантска компания.

Клъстер  “Фестивалите в България” - Създаване, организация и маркеинг на фестивали

БСМ ООД - Лидер в проектирането, производството и продажбата на LED осветление.

„Дени Лайтинг“ ЕООД - Търговия с иновативни LED осветителни тела.

"ИК Сити газ" ЕООД - Производство на контейнери за разделно събиране на отпадъци.

„БУЛАВТО“ АД - Продажба, лизинг и сервиз на леки и тежкотоварни автомобили, автобуси и специализирана техника.

„Екосол България“ - Техника за почистване и поддръжка на градското пространство, сметосъбиране, извозване, рециклиране и обработка на отпадъци.

“Си еМ еЛ България“ АД - Производство на пътно-строителна и земекопна техника.

„Автокам България“ ООД - Доставка на автобуси и специализирана техника.

„БМ Лизинг Трейд“ АД - Лизинг финансиране за нови и употребявани автомобили, автобуси и специализирани транспортни средства.

„Стротех инженеринг“ АД - Продажба и сервиз на строителна техника – нови и употребявани машини.

+ прочети целия текст - скрий текста

2016 г.

С тържествена церемония и прерязване на лентата бе поставено началото на специализираното търговско изложение „Общинско ЕКСПО”. Президентът на РБългария Росен Плевнелиев и председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов откриха десетото юбилейно издание на Изложението, което „НСОРБ-Актив” организира в рамките на Годишната среща на местните власти в к.к Албена.

Президентът апелира към кметовете да работят заедно с бизнеса и да не чакат средства само от бюджета. Вие най-добре познавате проблемите на своите региони и намирането на най-добрите решения за тях е във вашите ръце, заяви държавният глава. Той поведе официалната обиколката сред изложителите. Техният брой тази година бе 35.  6 от тях бяха общини, които за втора поредна година се включват като  участници в ЕКСПО-то. Г-н Панов изрази своята удовлетвореност от  този факт като специално поздрави колегите си - кметовете на общините Банско, Варна, Елин Пелин, Кърджали, Ловеч, Чепеларе за решението им да представят своите общини пред всички участници. Общините с щандове в изложението, както и община Гърмен, която участва в мултимедийно в събитието,  предизвикаха огромния интерес не само на участниците в ГСМВ, но и този на чуждестранните гости, които почиваха в Албена.

Фирмите-изложителки представиха по време на форума интегрирани и иновативни решения, продукти и изделия в областта на благоустройството и градската инфраструктура, екологията и енергийната ефективност, IT-технологиите, комуникациите и обмена на данни, развойния софтуер и дистрибуцията.

Общините с щандове в изложението, предизвикаха огромния интерес не само на участниците в ГСМВ, но и този на чуждестранните гости, които почиваха в Албена. Туристите имаха възможност под акомпанимента на характерните бански ритми да опитат месни специалитети и напитки от Банско и Ловеч, да се запознаят с атрактивни туристически и културни обекти в общините Кърджали и Варна. Изворната вода с розово масло и сладкото от диви плодове от чепеларското село Орехово предизвикаха очарованието на посетителите, а Президентът сподели, че много харесва Чепеларе и с удоволствие ще дойде на ски там и тази зима.

След като официалните гости преминаха през изложбените пространства на всички участници, тържеството завърши с коктейл по повод 10-я рожден на НСОРБ-Актив.

Община Банско

      

Община Варна

Община Кърджали

Община Ловеч

Община Чепеларе  

Община Елин Пелин и Аркус сигурност 

Ferraccioli Group International S.L. – интегрирани решения в областта на екологията

ФОМС Флаг – подкрепа за общини при разработване и изпълнение на инфраструктурни проекти по Европейските програми.

        

М-тел – телекомуникационни услуги

Булгapконтрола - международно призната организация в областите на оценяване на съответствието и стоковия контрол на широка гама от продукти

Български Бизнес Форум – организация на търговски и специализирани изложения и събития

Виакон – конструкции, материали и съоръжения за екопроекти

Контракс – системна интеграция, инженеринг, аутсорсинг, развоен софтуер и дистрибуция.

Комси 54 – разработка, внедряване и поддръжка на софтуерни системи

Мапекс – Информационни ГИС технологии в областта на Геодезията, Кадастъра, Фотограметрията, Устройственото планиране и Инвестиционното проектиране.

Енергийна Агенция Пловдив – осъществяване на енергийна ефективност на местно и национално ниво.

Трафик пътна сигнализация – проектиране, производство и монтаж на средства за сигнализация на пътната безопасност и организация на движението.

Here Europe B. V. – иновативни решения за трансформиране на информация от устройства, превозни средства, инфраструктура и други източници в реално време

Мева България –  продукти и изделия в областта на благоустройството и градската инфраструктура

Открита изложбена площ

БМ Лизинг Трейд – лизинг финансиране за нови и употребявани автомобили, автобуси и специализирани транспортни средства

     

Автокам България – доставка на автобуси и специализирана техника – сметосъбиращи, почистващи и ремонтни машини

Киа Моторс България – официален вносител на марката КИА за България, електромобили.

3K Солар – решения за енергийната ефективност, търговия с електромобили

      

Булавто – продажба, лизинг и сервиз на леки и тежкотоварни автомобили, пожароспасителни автомобили, автобуси, специализирана техника

Емобилити Интернешънъл – интегрирана платформа за Е-мобилност

Българско Машиностроене Добрич – продукти и изделия в областта на благоустройството и градската инфраструктура

+ прочети целия текст - скрий текста

2015 г.

В последната за мандат 2011-2015 на местните власти година се проведе най-мащабният общински форум – Годишна среща на местните власти от Югоизточна Европа - от 17 до 19 май в град Пловдив. Предвид формата на срещата НСОРБ-Актив организира Бизнес изложение и Борса за ощински проекти. Те бяха официално открити от г-н Томислав Дончев, вицепремиер и министър по управление на средствата от ЕС, г-жа Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Председателя на УС на НСОРБ г-н Тодор Попов и кмет на община Пазарджик, кмета на Пловдив г-н Иван Тотев и Президента на НАЛАС Джуро Буквич.

Идеята на изложението и борсата бе участниците да съберат идеи, които да адаптират и изпълнят в своите общини, да обменят добри практики и контакти. Българските и чуждестранни участници заедно с бизнеса имаха възможност да презентират свои успешно изпълнени големи проекти пред аудиторията на Срещата.

На обща изложбена площ от 272 м2 (182 м2 закрита и 90 м2 открита) български и чуждестранни общини представиха съвместно с бизнеса своите постижения, конкурентни предимства, дейности и услуги на организираните щандове в залата, където се провеждаха и форумите на Годишната среща. На изложението бяха организирани кътове за индивидуални срещи на участниците със всеки от българските управляващи органи.

С изложбени площи бяха представени организациите: НАЛАС, НСОРБ, Фонд ФЛАГ, Aсоциация на Българските Енергийни Агенции, българските и чуждестранни общини: София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Габрово, Кърджали, Лясковец, Елена, Златарица, ОИЦ Етрополе и Бурса, както и фирмите: Технологика, Виваком, ER Solution, Прима АД, Аутокам и три фирми презентирани от търговското представителство на посолството на република Чехия.

+ прочети целия текст - скрий текста

2014 г.

През тази година,  поради провеждане на извънредни парламентарни избори, не се проведе Годишна среща през месец октомври, а Национална годишна конференция на 3 и 4 декември в гр. София. По време на Събитието, „НСОРБ-Актив“ организира съвместно със Сдружението на италианското предприемачество „Конфиндустрия България“ Българо-италиански форум „Градове на бъдещето - италиански и български опит за развитието на общините“.

Форума срещна българските общини с италианските им колеги и бизнес, за да споделят успехите и проблемите си по значими за местното самоуправление и предприемачеството теми. Сесията даде възможност за поставяне основите на взаимодействие между италианските фирми и общинските власти и създаването на нови българо-италиански партньорства.

Срещата откриха Посланикът на Италия в България Н. Пр. Марко Контичели и Председателя на УС на НСОРБ и кмет на община Пазарджик г-н Тодор Попов. Като презентатори участваха директорите на най-големите общински търговски дружества във Верона и Рим, както и д-р Красимир Мирев, зам-председател на УС на НСОРБ и кмет на Търговище.

Като партньори на конференцията участваха компаниите Виваком и Галчев Инженеринг груп. С рекламно участие бяха фирмите Йотов Консулт и „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, а със свой щанд се представи ДМД Консулт.

Макар и за краткото време, с което разполагаха фирмите-участнички успяха да представят експертен опит и ценна информация по значими за местното самоуправление и предприемачеството теми, а също така и да съдействат за конкретни възможности за съвместна дейности и реализиране на проекти и инициативи с българските местни власти.

+ прочети целия текст - скрий текста

2013 г.

По време на Деветата годишна среща на местните власти, 13-15 ноември 2013 г., к.к. Албена бизнеса отново имаше възможност да участва като спонсор на събитието или като изложител на стоки и услуги.

По време на Деветата годишна среща на местните власти, 13-15 ноември 2013 г., к.к. Албена бизнеса отново имаше възможност да участва като спонсор на събитието или като изложител на стоки и услуги.

Като спонсори на форуми от Срещата участваха фирмите: „Далкия България“ ЕАД, „Негометрикс България“ ЕООД и „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД.

На изложбен щанд фирмата „Адвентчър“ АД представи екологични катализатори – иновативна форма в производството на алтернативни горива и системи. „Прострийм груп“ ЕООД показа висококачествено технологично оборудване с приложения в енергетиката, индустриалния сектор, водоснабдяването и третирането на води. Института по оптически материали и технологии към БАН демонстрира холограми, възстановяващи пълната информация за заснетия обект – обемност и цветност.

На открита изложбена площ фирмата „БМ Лизинг Трейд“ демонстрира действието на вакуумна мотометачна машина. Бяха изложени и смето-събиращи и почистващи машини, автокранове, бетоновози, товарни автомобили, автобуси и микробуси. „Екосол България“ изложи продукти за почистване и поддръжка на градското пространство, смето-събиране и извозване, рециклиране и обработка на отпадъци, машини за експлоатация на сметища, кранове, багери и друга техника. „МЕВА България“ се представи с продукти и изделия в областта на съдове за отпадъци, гориво-смазочно стопанство, складиране, производствено оборудване, офис, манипулационна техника, градски инвентар и метални съдове за отпадъци.

+ прочети целия текст - скрий текста

2012 г.

Търговското изложение „Общинско експо“ отново се проведе по време на Осмата годишна среща на местните власти от 14 до 16 октомври в гр. Пловдив. То беше официално открито от Председателя на УС на НСОРБ и кмет на община Пазарджик г-н Тодор Попов.

Участие в изложението, което се проведе върху обща изложбена площ от 207 м2 (51 м2 закрита и 207 м2 открита), взеха 12 фирми в областта на благоустройството, управление на околната среда, изграждане на инфраструктура, транспорт, консултантски услуги и електронни системи. Бизнеса имаше възможност да участва освен с изложбена площ, а и като партньор на форумите на Срещата, както и с рекламно участие.

Фирми участвали в изложението:

Енигма Фойерверк ЕООД
Би Ем Лизинг Трейд АД
П и М Консултинг АД
Делойт Одит ООД
Мева България
Еко Аква Пур ЕООД
Екосол ЕООД
Мегатрон ЕАД
ЕКОКЕМ
ПОФ Доверие
Easy Pay
Екопак
Трафик Пътна сигнализация
Viabel

 

+ прочети целия текст - скрий текста
Специализирано изложение „Общинско ЕКСПО“ - 2011

2011 г.

През тази година не се състоя Търговско изложение, тъй като в края на мандата на местните власти не се проведе Годишна среща, а заключително общо събрание.

+ прочети целия текст - скрий текста

2010 г.

И тази година за пети пореден път в рамките на Седмата годишната среща на местните власти от 13 до 15 октомври в к.к. Албена, НСОРБ-Актив организира Търговско изложение “Общинско експо”. Изложението беше открито от посланика на Кралство Белгия в България - Н. Пр. г-н Марк Микелсен и г-жа Дора Янкова, председател на УС на НСОРБ, която по традиция приветства фирмите изложители и им пожела успех в избора на партньори сред местните власти. 

За да представят конкурентните предимства на своите продукти и услуги, фирмите имаха възможност да участват с изложбени щандове и с бизнес презентации в рамките на специализирани форуми. С обща изложбена площ от 90 м(97 м2 закрита и 127 м2 открита) 15 фирми представиха свои продукти и технологии свързани с околната среда, ВиК инфраструктурата, комунални услуги и благоустройство, информационно и комуникационно обслужване, възобновяеми енергийни източници.

Осем фирми направиха презентации по време на специализираните форуми - „Технологии, материали и оборудване за управление на води, отпадъци и енергийна ефективност” и „Модерно местно управление, базирано на информационните технологии” в рамките на панел “Добри общински практики” от програмата на Срещата.

За първи път по време на Търговското изложение се организира Коктейл на изложителите. Над 400 участника в Срещата уважиха Коктейла и имаха възможност да установят по-преки контакти с фирмите изложители и да се запознаят по-отблизо с нови възможности и алтернативни решения, които предлагат съвременните технологии и материали при изграждане или модернизиране на инфраструктура: пътна, ВиК, социална, енергийна и др., както и с добри практики на взаимоотношения между бизнеса и общините.

Фирми участвали в изложението:

Санел Ад
Би Ем Лизинг Трейд АД
Евромаркет Канстръкшън
Инфрабулимпекс ЕООД
Модус Консулт ЕООД
Екокем – Услуги ООД
Подови Настилки ООД
Юта Болкън АД
Strabag
Sw Umwelttechnik България ЕООД
Etp – W Belgium
Nes Ltd
Феникс - Инверс ООД
Строителна Механизация АД
Арема Инженеринг и Проекти ЕООД

 

Фирми участвали с бизнес презентации: 

Cisco Systems
Skylogic
Консорциум “Технологика – Акт Софт
Евромаркет Канстръкшън
Инфрабулимпекс ЕООД
Нови енергийни системи ООД
Феникс - Инверс ООД
Etp – W Belgium

 

+ прочети целия текст - скрий текста

2009 г.

Традиционното вече търговско изложение “Общинско експо” се проведе отново в рамките на Шестата годишна среща на местните власти от 8 до 10 октомври в гр. Сандански. През тази година изложение даде нови възможности за среща на общините и бизнеса, освен традиционните открити и закрити търговски площи. 

За първи път бяха организирани два специализирани форума за бизнес презентации: “Съвременни технологии и материали за изграждане на ВиК инфраструкутра” и “Управление на отпадъците и мерки за енергийна ефективност”. Целта на форумите беше българските общини, в качеството им на едни от най-големите инвеститори на публичен ресурс, да бъдат запознати с нови възможности и алтернативни решения, които предлагат съвременните технологии и материали при изграждане или модернизиране на инфраструктура, както и да чуят практиките на фирмите в отношенията им с общините.

И през тази година на изложбените площи бяха демонстрирани разнообразен спектър от общински дейности и услуги, предоставяни от 19 фирми изложители на обща изложбена площ от 206 м2 (97 м2 закрита и 127 м2 открита).

На територията на откритата площ можеха да се видят машини и съоръжения за градско почистване, смето- и снего- събиране и сметоизвозване. На специализирани щандове в Интерхотел Сандански бяха представени технологии за проектиране и изграждане на пречиствателни станции и за регулиране на водоснабдителни системи, енергийна ефективност, подови настилки и детски площадки, съоръжения за достъпност на средата, градско обзавеждане, капаци за канали и шахти, градски транспорт, комунална и пътно – строителна техника.

Специално внимание тази година отново предизвика щандът на българските общини. За втори път НСОРБ – Актив ЕООД покани общините да изпратят свои рекламни материали, с които да представят възможностите за бизнес на своята територия. Свои материали изпратиха 16 общини, а пъстротата на щанда показа тяхното разнообразието и привлекателност.

Фирми участвали в изложението:

Juta A.S.
Автомотор Корпорация АД
Би Ем Лизинг Трейд АД
Би Пи Си ООД
Булавто АД
Бултрекс ООД
Далкия България ЕАД
Деокомерс
Индустриал Партс
Интер Консулт Груп ООД
Кубота България
Мева България
Про - Лфт ООД
Санел
Статус 1
Строителна Механизация
Чугунолеене
Юпитер 05 ООД
Ти Ес Инжинеринг ООД

 

Фирми участвали с бизнес презентации: 

Вавин България ЕООД
Хобас България ЕООД
“Юпитер 05” ООД
Мева България ЕООД 
А.С.А Интернешънъл ЕООД: А.С.А
Макметал Холдинг АД
Център за трансфер на технологии, СУ “Св. Климент Охридски”
Далкия България ЕАД
Екобулпак

 

+ прочети целия текст - скрий текста

2008 г.

От тази година Търговското изложение носи името “ОБЩИНСКО ЕКСПО”. То се проведе в рамките на Петата годишна среща на местните власти от 9 до 11 октомври в к.к. “Албена”. Срещата протече под патронажа на Френския посланик в България по повод френското председателство на Европейския съюз. Изложението официално беше открито от Н.Пр. Етиен дьо Понсен и от Председателя на УС на НСОРБ и кмет на община Смолян г-жа Дора Янкова.

В изложението участваха 31 български и чужди фирми от всички сектори, които предлагат стоки и услуги за общините. Активното партньорство на Австрийското търговско представителство и Търговската мисия на Френското посолство гарантира участието на най-големите австрийски и френски фирми в сферата на управление на околната среда, комуналните услуги и информационните технологии.

Изложението премина при голям интерес от страна на общините, като за първи път те имаха свой изложбен щанд. С рекламни материали бяха представени 15 общини. Изложението беше разположено на 331 м2 обща изложбена площ (231 м2 закрита и 100 м2 открита).

Фирми участвали в изложението:

АД Холд ООД
Аквамонт ООД
Банкхайсис ООД
БТК АД
Бултрекс ЕООД
Български Бизнес Форум
Денекс ООД, Swarco
Дестинация България
Про-лифт България ООД
ЦАПК Прогрес ООД
Юпитер 05 ООД
BM Leasing Trade
Посолство на Р Франция в Р България
Citroën - Автомотор корпорация
Dalkia
Eurenviro
Peugeot - София Франс Ауто
Sogreah
Suez
Véolia water
Австрийско търговско представителство
Dexia Kommunalkredit Bulgaria EOOD
M-U-T GmbH
Ness-Schneider GmbH
Neuhold GmbH
Saubermacher Dienstleistungs AG
Siemens Österreich AG
Terra-Mix Bodenstabilisierungs GmbH
Wirtschaftskammer Österreich

 

+ прочети целия текст - скрий текста

2007 г.

През тази година като последна за мандата на местните власти, вместо Годишна среща се проведе заключителна Годишна конференция “Европейски предизвикателства пред местните власти” от 5 до 7 юли 2007 г. в гр. Пловдив.

В рамките на конференцията беше организирано специализирано изложение за консултантски фирми “ПАРТНЬОРСТВА ЗА УСПЕШНИ ОБЩИНСКИ ПРОЕКТИ”.

Целта беше да се срещнат интересите на големи европейски и български консултантски фирми, които имат готови инвестиционни решения и голям практически опит с общините, които търсят партньори за подготовката на своите проекти за европейско финансиране.

Участие взеха шест български и чужди консултантски компании: Бенч Марк Груп, Форем консултинг ООД, Контракс АД, Международни Градски Сътрудници ЕООД, Прострийм груп, ПМ консултинг груп.

+ прочети целия текст - скрий текста

2006 г.

Първото търговско изложение „Стоки и услуги за общините“, организирано от „НСОРБ-Актив“ се проведе по време на Четвъртата годишна среща на местните власти от 12 до 14 октомври в к.к. „Златни пясъци“.

То беше официално открито от Председателя на Народното събрание на Република България г-н Георги Пирински и от Председателя на УС на НСОРБ и кмет на община Търговище д-р Красимир Мирев.

Участие в изложението, към което имаше огромен интерес, взеха 24 фирми в областта на благоустройството, управление на околната среда, изграждане на инфраструктура, транспорт, консултантски услуги и електронни системи. Проведе се върху обща изложбена площ от 204 м2 (156 м2 закрита и 48 м2 открита).

Фирми участвали в изложението:

“Соф Ко” АД
“Метеко” АД
“Статус-1” АД
“Денекс” ООД
“Виалукс България” ООД
“Карго Профил” ООД
“Шефер – Германия”
“АД Холд” АД
“Чефин – България” ЕООД
“Диматекс – България” ООД
“Заубермахер – България” ЕООД
“Топлик Ко” ООД
ГД “Арго офроуд”
“ПОРР – България” ЕООД
“Бизед” ЕООД
“БЦ – България” ЕООД
“Одико – 69” ООД
“Пътприбор” ООД
“Пътконсулт 2000” ЕООД
“Ес Ка Ен Ефект” ООД
“Български Бизнес Форум” ООД
“Санел” АД
“Автомотор Корпорация”  АД
“Сейнт Солюшънс” ООД

 

+ прочети целия текст - скрий текста
Възможности за партньорство
Партньори на събитието
Календар на събитията

септември 2021

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3